İSTANBUL PERA GÜZEL SANATLAR KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2018 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2018 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Şubat ayında Pera Oda Orkestrası Konser verdi.
2. Nisan ayında 8. Pera Uluslararası Müzik Festivali ve ilk kez Pera Perküsyon yarışması düzenlendi. 2. Pera Uluslararası Koro Festivali yapıldı.
3. Mayıs ayında 13. Pera Uluslararası Piyano Festivali düzenlendi. Yarışma kategorileri 11’e yükseltildi. İlk kez Pera Masal Festivali düzenlendi.
4. Haziran ayında,13. Pera Resim Yarışması, 7. Pera Tasarımsal Şeyler Yarışması, 10. Pera Flamenko Festivali yapıldı.
5. Aralık ayında 14. Pera Yaratıcı Kostüm Yarışması yapıldı. Pera Jazz Orkestrası Yıl sonu konseri verdi.
6. ERASMUS + Yetişkin Eğitimi İçin Stratejik Ortaklık Yenilik Geliştirme ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği programı çerçevesinde GO UP: Tiyatro TeknikleriAracılığıyla Mültecilerin ve Sığınmacıların Kültürlerarası Becerilerinin Geliştirilmesi Projesine başlanmıştır.
İSTANBUL PERA GÜZEL SANATLAR KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2017 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2017 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Şubat ayında Pera Oda Orkestrası Konser verdi.
2. Nisan ayında 7. Pera Uluslararası Müzik Festivali düzenlendi.
3. Mayıs ayında 12. Pera Uluslararası Piyano Festivali düzenlendi.
4. Haziran ayında 1. Pera Uluslararası Koro Festivali,12. Pera Resim Yarışması, 7. Pera Tasarımsal Şeyler Yarışması, 10. Pera Flamenko Festivali yapıldı.
5. Aralık ayında 13. Pera Yaratıcı Kostüm Yarışması yapıldı. Pera Jazz Orkestrası Yıl sonu konseri verdi.
6. ERASMUS + Mesleki Eğitim İçin Stratejik Ortaklık Programı kapsamında PRO PULSE + Yeni Nesil İçin Üretim Okulları Projesi tamamlanmıştır.
İSTANBUL PERA GÜZEL SANATLAR KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2016 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2016 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2016 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
2. Mart ayında Flamenko Dans Gösterisi yapıldı.
3. Nisan ayında 6. Pera Uluslararası Müzik Festivali, Dünya Dans günü kutlaması yapıldı.
4. Mayıs ayında 11. Pera Uluslararası Piyano Festivali, Pera Jazz Orkestrası Konseri, yıl sonu Bale Gösterisi yapıldı.
5. Haziran ayında 11. Pera Resim Yarışması, 6. Pera Tasarımsal Şeyler Yarışması, 9. Pera Flamenko Festivali yapıldı.
6. Aralık ayında 12. Pera Yaratıcı Kostüm Yarışması yapıldı.
7. Katılım Öncesi Mali Yardımlar (IPA II) ve “Yolsuzluğun Önlenmesi ve Etiğin Teşviki Hibe Programı” çerçevesinde Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından fonlanan “Pinokyo”: Okuduğunu unutursun fakat yaptığını (oynadığını) asla unutmazsın! Masallar ve yaratıcı drama teknikleri kullanılarak çocuklarda etik değerler hakkında farkındalık yaratılması” projesi tamamlanmıştır.
İSTANBUL PERA GÜZEL SANATLAR KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2015 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2015 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Nisan ayında 5. Uluslararası Pera Müzik Festivali düzenlendi. Katılımcı öğrenci ve profesyonellerin etkinlikleriyle dört gün sürdü.
2. Mayıs ayında 10. Uluslararası Pera Piyano Festivali düzenlendi. Katılımcı öğrenci ve profesyonellerin etkinlikleriyle 7 gün sürdü. 6 kategoride yarışma yapıldı. Jüri üyeleri tarafından Masterclass verildi.
3. Haziran ayında 10. Pera Resim Yarışması, 8. Pera Flamenko Festivali yapıldı
4. Aralık ayında 11. Pera Yaratıcı Kostüm Yarışması yapıldı.
5. AB Leonardo da Vinci Çok Taraflı Yenilik Geliştirme programı kapsamında ECO4VET: Mobilya Sektöründe Sürdürülebilir Üretim ve Çevreci Tasarımla İlgili Eğitim ve Öğretimin Geliştirilmesi Projesi tamamlanmıştır.
İSTANBUL PERA GÜZEL SANATLAR KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2014 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2014 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Mart 2014’te Avrupa Birliği Hayat boyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları programı çerçevesinde fonlanan “Music units all generations (müzik tüm jenerasyonları birleştirir)” projesi kapsamında, İtalya, Yunanistan, Portekiz ve Türkiye’den sanatçılar Portekiz’in Lizbon kentinde buluştu.
2. Mart 2014’te İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin ortağı “Avrupa’daki göçmenler için sosyal beceriler (SOSMEI)” projesi çerçevesinde Fransa, Yunanistan, Almanya ve İtalya’dan ortaklar Yunanistan’ın Atina kentinde toplandı. Toplantıya Türkiye’den Ebru Özbakır ve Elçin Gölbaşı katıldı.
3. Mayıs 2014’de TÜRSAB; İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği, T.C. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ortaklığında yürüttüğü “Turizm İşletmelerinde Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması” Projesi kapsamında, İstanbul Uluslararası Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı‘nda “Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması” eğitimi düzenlendi.
4. Mayıs 2014’de TÜRSAB; İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği, T.C. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ortaklığında yürüttüğü “Turizm İşletmelerinde Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması” Projesi kapsamında, Yeditepe Üniversitesi, Damar Akademi ve Tekinler Ahşap Mobilya ve Dekorasyon’da olmak üzere üç ayrı bilinçlendirme semineri düzenlendi.
5. Mayıs 2014’de İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin ortağı “Avrupa’daki göçmenler için sosyal beceriler (SOSMEI)” projesinin final toplantısı İtalya’nın Roma kentinde yapıldı. Toplantıya Türkiye’den Zeynep Özden ile Emre Çakman katıldı.
6. Haziran 2014’de Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlardan İstanbul Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü’nün sahibi olduğu LEONARDO DA VINCI VETPRO kapsamında "Avrupa´da Moda Tasarımı alanında öğretim yöntem ve tekniklerinin incelenmesi" isimli projesi kapsamında katılımcılar, 1 hafta süreyle İtalya’daki Palazzo Spinelli’de eğitime katıldı. Proje ortakları arasında; Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü,Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü, İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat Ve Dayanışma Derneği, Nem Tekstil ve Ticaret Ltd. Şirketi, Polat Demir Giyim Sanayi bulunmaktadır.
7. Haziran 2014’de Avrupa Birliği Hayat boyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları programı çerçevesinde fonlanan “Music units all generations (müzik tüm jenerasyonları birleştirir)” projesi kapsamında, İtalya, Yunanistan, Portekiz ve Türkiye’den sanatçılar İtalya’nın Vimercate kentinde buluşarak çok sayıda aktiviteye imza attı.
İSTANBUL PERA GÜZEL SANATLAR KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2013 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2013 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Mart 2013’de İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin ortağı “Avrupa’daki göçmenler için sosyal beceriler (SOSMEI)” projesi çerçevesinde Fransa, Yunanistan, Almanya ve İtalya’dan ortaklar Yunanistan’ın Atina kentinde toplandı. Göçmenlerin temel becerilerin geliştirilmesiyle ilgili iyi örneklerin sunumunu konu edinen projenin Atina toplantısının teması “İletişim” idi. Atina’daki toplantıya proje koordinatörü Emine Gözen, kameraman İsmail Gedikli ve mali müşavir Emel Taşkın katıldı.
2. Nisan 2013’de Avrupa Birliği Hayat boyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları programı çerçevesinde fonlanan “Music units all generations (müzik tüm jenerasyonları birleştirir)” projesi kapsamında, İtalya, Yunanistan ve Portekiz’den 83 sanatçı İstanbul’a geldi. Türk sanatçılarla birlikte müziğin ruh ve beden sağlığı üzerindeki etkileri konusunda çalışma yapan gruplar, ayrıca konser ve gösterilerle sanatseverlere ziyafet sundu.
3. Mayıs 2013’de İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin ortağı “Avrupa’daki göçmenler için sosyal beceriler (SOSMEI)” projesi çerçevesinde Fransa, Yunanistan, Almanya ve İtalya’dan ortaklar İstanbul’da kentinde toplandı.
4. Eylül 2013’de Pera Güzel Sanatlar önderliğinde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve TÜRSAB’ın ortaklığında yürütülecek olan “Turizm işletmelerinde yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması” projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı Afete Hazırlık Mali Destek Programı çerçevesinde kabul edildi. 9 aylık proje sonunda turizm işletmeleri için yapısal elemanların düzenlenmesini gösteren bir rehber oluşturulacak.
5. Ekim 2013’de İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin içinde bulunduğu Fransa, Yunanistan, Almanya ve İtalya’dan kurumların ortaklığıyla yürütülen SOSMIE projesinde bu kez Almanya’nın Reutlingen kentinde toplandı. Göçmenlerin temel becerilerin geliştirilmesiyle ilgili iyi örneklerin sunumunu konu edinen projenin Atina toplantısının teması “Esneklik ve Takım Çalışması” idi. Toplantıya tüm ülkelerden sosyal uzmanlar, psikologlar, sosyologlar ve proje uzmanlar ile Pera’dan tiyatro öğretmenleri ve oyuncuları Zeynep Özden ve Emre Çakman ile Uluslararası Projeler Koordinatörü Emine Gözen katıldı.
İSTANBUL PERA GÜZEL SANATLAR KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2012 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2012 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Şubat 2012’de İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin ortağı olduğu ortağı olduğu, “Sivil Toplum Hizmeti: AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog - Kültür ve Sanat Hibe Programı (ICD-CA)” çerçevesinde kabul edilen “AB-Türkiye Çağdaş Grafik Sanatları Girişimi” projenin ilk toplantısı Fransa’nın Arles kentinde gerçekleşti. Pera’yı temsilen Uluslar arası Projeler Koordinatörü Emine Gözen ve Grafik Tasarımcı/Eğitmen Volkan Karabağ’ın katıldığı toplantıda projenin yol haritası çizildi.
2. Eylül 2012’de İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin ortağı olduğu Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Programı kapsamında “Tüm Jenerasyonlar için Müzik” projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.
3. Eylül 2012’de İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin ortağı “Avrupa’daki göçmenler için sosyal beceriler (SOSMEI)” projesi, Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci Programı kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilerek uygulanmaya başlandı.
4. Kasım 2012’de İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin ortağı olduğu Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından “Sivil Toplum Hizmeti: AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog - Kültür ve Sanat Hibe Programı (ICD-CA)” çerçevesinde kabul edilen “AB-Türkiye Çağdaş Grafik Sanatları Girişimi” projesi kapsamında Avrupalı ve Türk grafik ve illüstrasyon sanatçılarının eserleri İstanbul’dan sonra bu kez İspanya’nın Barselona şehrinde bir araya geldi. Çok sayıda yerli ve yabancı sanatçının eserine ev sahipliği yapan sergiler önce Eylül ayında İstanbul’da Taksim Pera Sanat Galerisi ve Kadıköy Pera Sergi Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğin ikinci ayağı ise 09-16 Kasım 2012 tarihlerinde İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen sergi oldu. Serginin açılışında çok sayıda sanatçı ve sanatsever bir araya geldi.
5. Aralık 2012’de dernek üyelerinin de yer aldığı PERA BAND konser verdi. Konserde Vokallerde Selen Değirmenci - Aslı Cansız, Saksafonda Elvan Altay, Gözde Yılmaz, Miarlanna Vasyevych, Trompet'de Utku Akyol, Emre Saatçi, Metin Yılmaz, Trombon'da Musa Şahin, Cihan Mutlu, Piyano'da Özhan Kaygısız, Gitar'da İlkay Dinsever, Yunus Emre Kazma, Bass gitar'da Tunca Olcayto, Davul 'da Bekir Önal yer aldı.
İSTANBUL PERA GÜZEL SANATLAR KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2011 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2011 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Ocak 2010’da “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” (Cyprus in Action- Youth Music Encounters) adlı Avrupa Birliği Gençlik Projesine ortak olunması
2. Ocak 2010’da “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” (Cyprus in Action- Youth Music Encounters) adlı projeye katılacak kişilerin seçilmesi
3. 21–24 Ocak 2010 tarihleri arasında Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” proje aktivitelerin Türk gençlerinin katılımının sağlanması
4. Mart 2010’da “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” adlı Avrupa Birliği Gençlik Projesi’ne ortak olunması
5. Mayıs 2010’da “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” projesine katılacak katılımcıların belirlenmesi
6. 15-20 Eylül 2010 tarihleri arasında “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” projesi kapsamında Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen aktivitelere Türk grubun katılımının sağlanması
7. Şubat 2010’da İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin gerçekleştirdiği “Sivil Toplum Diyaloğu’nun Güçlendirilmesi” çağrısı kapsamında Macaristan Jonglörlük Derneği ile ortaklaşa “Yaratıcı Sokaklar Festivali” projesinin hazırlanıp sunulması
8. Mayıs 2010’da “Yaratıcı Sokaklar Festivali”nin Merkezi Finans İhale Birimi tarafından kabul edilmesiyle birlikte proje aktivitelerine başlanması
9. 15-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında Macaristan’ın Pècs kentinde düzenlenen “Yaratıcı Sokaklar Festivali”ne Türk sanatçıların ve akademisyenlerin katılımının sağlanması 10.17-26 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul’da “Yaratıcı Sokaklar Festivali”nin düzenlenmesi
İSTANBUL PERA GÜZEL SANATLAR KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2010 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2010 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Ocak 2010’da “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” (Cyprus in Action- Youth Music Encounters) adlı Avrupa Birliği Gençlik Projesine ortak olunması
2. Ocak 2010’da “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” (Cyprus in Action- Youth Music Encounters) adlı projeye katılacak kişilerin seçilmesi
3. 21–24 Ocak 2010 tarihleri arasında Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” proje aktivitelerin Türk gençlerinin katılımının sağlanması
4. Mart 2010’da “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” adlı Avrupa Birliği Gençlik Projesi’ne ortak olunması
5. Mayıs 2010’da “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” projesine katılacak katılımcıların belirlenmesi
6. 15-20 Eylül 2010 tarihleri arasında “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” projesi kapsamında Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen aktivitelere Türk grubun katılımının sağlanması
7. Şubat 2010’da İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin gerçekleştirdiği “Sivil Toplum Diyaloğu’nun Güçlendirilmesi” çağrısı kapsamında Macaristan Jonglörlük Derneği ile ortaklaşa “Yaratıcı Sokaklar Festivali” projesinin hazırlanıp sunulması
8. Mayıs 2010’da “Yaratıcı Sokaklar Festivali”nin Merkezi Finans İhale Birimi tarafından kabul edilmesiyle birlikte proje aktivitelerine başlanması
9. 15-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında Macaristan’ın Pècs kentinde düzenlenen “Yaratıcı Sokaklar Festivali”ne Türk sanatçıların ve akademisyenlerin katılımının sağlanması
10.17-26 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul’da “Yaratıcı Sokaklar Festivali”nin düzenlenmesi
İSTANBUL PERA GÜZEL SANATLAR KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2010 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2011 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Ocak 2010’da “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” (Cyprus in Action- Youth Music Encounters) adlı Avrupa Birliği Gençlik Projesine ortak olunması
2. Ocak 2010’da “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” (Cyprus in Action- Youth Music Encounters) adlı projeye katılacak kişilerin seçilmesi
3. 21–24 Ocak 2010 tarihleri arasında Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” proje aktivitelerin Türk gençlerinin katılımının sağlanması
4. Mart 2010’da “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” adlı Avrupa Birliği Gençlik Projesi’ne ortak olunması
5. Mayıs 2010’da “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” projesine katılacak katılımcıların belirlenmesi
6. 15-20 Eylül 2010 tarihleri arasında “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” projesi kapsamında Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen aktivitelere Türk grubun katılımının sağlanması
7. Şubat 2010’da İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin gerçekleştirdiği “Sivil Toplum Diyaloğu’nun Güçlendirilmesi” çağrısı kapsamında Macaristan Jonglörlük Derneği ile ortaklaşa “Yaratıcı Sokaklar Festivali” projesinin hazırlanıp sunulması
8. Mayıs 2010’da “Yaratıcı Sokaklar Festivali”nin Merkezi Finans İhale Birimi tarafından kabul edilmesiyle birlikte proje aktivitelerine başlanması
9. 15-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında Macaristan’ın Pècs kentinde düzenlenen “Yaratıcı Sokaklar Festivali”ne Türk sanatçıların ve akademisyenlerin katılımının sağlanması
10. 17-26 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul’da “Yaratıcı Sokaklar Festivali”nin düzenlenmesi
İSTANBUL PERA GÜZEL SANATLAR KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2010 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
İstanbul Pera Güzel Sanatlar Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin 2010 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Ocak 2010’da “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” (Cyprus in Action- Youth Music Encounters) adlı Avrupa Birliği Gençlik Projesine ortak olunması
2. Ocak 2010’da “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” (Cyprus in Action- Youth Music Encounters) adlı projeye katılacak kişilerin seçilmesi
3. 21–24 Ocak 2010 tarihleri arasında Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen “Kıbrıs Eylemde- Gençlik Müzik Buluşmaları” proje aktivitelerin Türk gençlerinin katılımının sağlanması
4. Mart 2010’da “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” adlı Avrupa Birliği Gençlik Projesi’ne ortak olunması
5. Mayıs 2010’da “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” projesine katılacak katılımcıların belirlenmesi
6. 15-20 Eylül 2010 tarihleri arasında “Musical Bridges- Towards Intercultural Cities Through Youth Music Activities” projesi kapsamında Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen aktivitelere Türk grubun katılımının sağlanması
7. Şubat 2010’da İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin gerçekleştirdiği “Sivil Toplum Diyaloğu’nun Güçlendirilmesi” çağrısı kapsamında Macaristan Jonglörlük Derneği ile ortaklaşa “Yaratıcı Sokaklar Festivali” projesinin hazırlanıp sunulması
8. Mayıs 2010’da “Yaratıcı Sokaklar Festivali”nin Merkezi Finans İhale Birimi tarafından kabul edilmesiyle birlikte proje aktivitelerine başlanması
9. 15-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında Macaristan’ın Pècs kentinde düzenlenen “Yaratıcı Sokaklar Festivali”ne Türk sanatçıların ve akademisyenlerin katılımının sağlanması
10. 17-26 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul’da “Yaratıcı Sokaklar Festivali”nin düzenlenmesi
PERA GÜZEL SANATLAR MEZUNLARI KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2009 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
Pera Güzel Sanatlar Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 2009 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Şubat 2009 tarihinde Kültürel Bağlar SEIS projesi için Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı’na başvuruların yapılması
2. Haziran 2009 tarihinde Kültürel Bağlar SEIS projesi Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı taraından kabul edildi
3. 10 Haziran 2009 tarihinde Kültürel Bağlar SEIS projesinin hazırlık toplantısı yapıldı
4. 31 Temmuz- 11 Ağustos 2009 tarihleri arasında Avrupa Birliği Gençlik 1.1 projesi olan “Kültürel Bağlar – SEIS” projesi kapsamında İspanya’dan gelen gençlerin ağırlanması
5. Eylül 2009 tarihinde Kültürel Bağlar SEIS projesinin final raporunun hazırlanması
6. Şubat 2009 Avrupa Birliği Gençlik Programları çerçevesinde hazırlanan Avrupa Adaları II projesine ortak olunması
7. Haziran 2009 Avrupa Adaları II projesi için katılımcıların seçilmesi
8. 09 Agustos – 29 Agustos 2009 tarihleri arasında Avrupa Adaları II projesi kapsamında katılımcıların Almanya’nın Ibenbüren’e gönderilmesi
9. Eylül 2009 Avrupa Adaları II projesinin final raporunun yazılması
PERA GÜZEL SANATLAR MEZUNLARI KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2008 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
Pera Güzel Sanatlar Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 2008 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. Şubat 2008’de “Avrupa Adaları I” adındaki Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Gençlik Projesi’ni katılma kararının alınması
2. Nisan 2008 tarihinde Avrupa Adaları I projesinin katılımcılarının belirlenmesi
3. 10 Agustos – 30 Agustos 2008 tarihleri arasında Avrupa Adaları I projesine katılımcı gönderilmesi
4. 23-24 Eylül 2008 tarihleri arasında QWVET projesinin İtalya’nın San Benedetto del Tronto kentinde toplantısına katılımın sağlanması
5. Eylül 2008 QWVET projesi final raporunun hazırlanması ve kamuoyuna sunulması
6. Eylül 2008 tarihinde QWVET projesi kapsamında “Mesleki Eğitimde Kalite El Kitabının” çok dilli ve son versiyonunun kamuoyuna sunulması
7. 28.02.2008 ve 30.04.2008 tarihleri arasında “Kültürel İletişim: Resim ve Müzik yoluyla Aktif Avrupa Vatandaşlığına” projesinin çerçevesinde resim ve müzik yarışmalarına başvuruların gerçekleştirilmesi
8. 17 Mart 2008 tarihinde “Kültürel İletişim: Resim ve Müzik yoluyla Aktif Avrupa Vatandaşlığına” projesinde Almanya Duisburg kentinde düzenlenen partnerlik toplantısına katılınması
9. 30.04.2008 – 30.05.2008 tarihleri arasında “Kültürel İletişim: Resim ve Müzik yoluyla Aktif Avrupa Vatandaşlığına” projesinde düzenlenen resim ve müzik yarışmalarında elektronik oylamaların yapılması
10. 19-20 Haziran tarihlerinde arasında “Kültürel İletişim: Resim ve Müzik yoluyla Aktif Avrupa Vatandaşlığına” projesi kapsamında Plastik Sanatlar Tarihi ve Müzik Tarihi konulu e-Learning workshoplarının düzenlenmesi
11. 04 Ağustos 2008 tarihinde “Kültürel İletişim: Resim ve Müzik yoluyla Aktif Avrupa Vatandaşlığına” projesi kapsamında "Sanatta Kültürel Farklılıklar ve Avrupa Birliği" teması üzerine workshop düzenlenmesi
12. 03-09 Ağustos 2008 tarihleri arasında “Kültürel İletişim: Resim ve Müzik yoluyla Aktif Avrupa Vatandaşlığına” projesi kapsamında düzenlenen resim ve müzik yarışmalarında ödül alan Yunanlı ve Alman gençlerin İstanbul ziyaretlerinin gerçekleşmesi
13. 04-17 Ağustos 2008 tarihlerinde “Kültürel İletişim: Resim ve Müzik yoluyla Aktif Avrupa Vatandaşlığına” projesi kapsamında düzenlenen resim ve müzik yarışmalarında ödül alan eserlerin Pera Sanat Galerisi’nde sergilenmesi
14. 07-13 Temmuz 2008 tarihleri arasında “Kültürel İletişim: Resim ve Müzik yoluyla Aktif Avrupa Vatandaşlığına” projesi kapsamında düzenlenen resim ve müzik yarışmalarında ödül alan Türk gençlerinin Almanya ziyaretlerinin gerçekleşmesi
PERA GÜZEL SANATLAR MEZUNLARI KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2007 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
Pera Güzel Sanatlar Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 2007 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. 26.01.2007 tarihinde VOLICITY projesi kapsamında pilot eğitimlere başlanması
2. 09.02.2007 tarihinde QWVET projesi kapsamında düzenlenen logo tasarım yarışmasında ödül kazanan Pera Güzel Sanatlar Grafik Bölümü öğrencisi Hakan Güler’e ödülünün verilmesi
3. 21.02.2007 tarihinde VOLICITY projesi yürütücüsü Adrian Chappell’in Dernek’teki test eğitimlerini denetlemesi
4. 03.03.2007 tarihinde Dernek Türk Müziği Korosu’nun Avrupa Birliği Mesleki Eğitim ve Eylem Programları’nın İngiltere, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Malta, Slovenya, İsveç ve Türkiye’deki ulusal ajanslarının ortaklaşa düzenledikleri “Eğitimde Kalite – Mesleki Eğitim Eğitmenleri ve Öğretmenlerinin Eğitimi” konulu tematik konferansta, yabancı ve yerli projecilere, ajans mensuplarına ve bakanlık temsilcilerine Türk Müziği’ni tanıtması
5. 03.04.2007 tarihinde VOLICITY projesi test sürecine katılan öğrencilerin mezun olması
6. 18.04.2007 tarihinde QWVET projesi kapsamında “MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE” seminerinin Pera Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilmesi
7. 24 Nisan – 25 Nisan 2007 tarihlerinde QWVET projesi İstanbul toplantısının gerçekleştirilmesi
8. 28 Nisan 2007 tarihihde Doruk Okuyucu’nun flamenco gitar konserinin gerçekleştirilmesi
9. 29 Nisan 2007 tarihinde Dünya Dans Günü kapsamında İTÜ Kemal Atatürk Sahnesi’nde, Flamenco sanatçısı Pamela Cervantes, Bale sanatçısı Daniela Bojkova, Modern dans sanatçısı Devrim Soylar, Latin dansları sanatçısı William B. Diaz ve öğrencilerinin katılımıyla dans gösterisinin düzenlenmesi
10. 30.04.2007 tarihinde QWVET projesi İstanbul toplantısının gerçekleştirilmesi
11. 22.05.2007 tarihinde VOLICITY projesi İngiltere toplantısının gerçekleştirilmesi
12. 16 Haziran 2007 tarihinde flamenco dans sanatçısı Pamela Cervantes’in katkılarıyla, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde Flamenco Dans Gösterisi gerçekleştirilmesi
13. 17 Haziran 2007 tarihinde Flamenco gitar sanatçısı Ilgaz Benekay’ın katkılarıyla “ FLAMENCO TARİHİ VE FORMLAR” konulu seminerin gerçekleştirilmesi
14. 24 Haziran 2007 tarihinde Pera Güzel Sanatlar Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “Geleneksel Pilav Günü”nün, Pera Güzel Sanatlar Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği Türk Müziği Korosu eşliğinde, Pera Teras’ta gerçekleştirilmesi
15. 16 Temmuz – 30 Temmuz 2007 tarihlerinde Pera Güzel Sanatalr Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Resim Sergisi’nin Pera Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilmesi
16. 02.08.2007 tarihinde QWVET projesi İtalya toplantısının gerçekleştirilmesi
17. 03.08.2007 tarihinde QWVET projesinin ilk bülteninin yayınlanması
18. 07.09.2007 tarihinde QWVET projesinin ilk bülteninin Türkçe’ye çevrilmesi
19. 25.09.2007 tarihinde Pera Güzel Sanatlar Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yapıcısı olduğu, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu destekli “Kültürel İletişim: Resim ve Müzik yoluyla Aktif Avrupa Vatandaşlığına” projesinin onaylanması
20. 15.09.2007 tarihinde VOLICITY Projesi test eğitimine katılanların İngiltere'deki OCN London'dan sertifika alabileceklerinin açıklanması
21. 25.09.2007 tarihinde VOLICITY Projesi kapsamında İngiltere, Almanya ve Türkiye'deki gençlerin internet üzerinde buluşması ve buluşmanın Londra'daki City Radio tarafından canlı yayınlanması
22. 25.09.2007 tarihinde “Kültürel İletişim: Resim ve Müzik yoluyla Aktif Avrupa Vatandaşlığına” projesinin ilk toplantısının İstanbul’da gerçekleşmesi
23. 29.10.2007 tarihinde “Kültürel İletişim: Resim ve Müzik yoluyla Aktif Avrupa Vatandaşlığına” projesinin logosunun Pera Güzel Sanatlar Grafik Bölümü'nden genç tasarımcı Sinem Erakın tarafından yapılması
24. 21 Kasım 2007 tarihinde VOLICITY projesinin, final yaygınlaştırma semineri Rahmi M. Koç Müzesi'nde, London Metropolitan University’den Adrian Chappell, OCNLR’den Maree Walker, ESTA Bildungswerk’ten Astrid Quasebart ve Marc Fell ile Pera Güzel Sanatlar Genel Sanat Yönetmeni Sabahattin Özbakır’ın katılımıyla gerçekleşti
PERA GÜZEL SANATLAR MEZUNLARI KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 2006 YILINA AİT FAALİYET RAPORU:
Pera Güzel Sanatlar Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 2006 yılında yürüttüğü faaliyetler aşağıda sıralanmıştır;
1. 03.03.2006 tarihinde Almanya’da Kajawest e.V.’nin yürütücüsü olduğu gençlik projesi “Avrupa Deneyimi III” projesine ortak olunması
2. 08 Mart–02 Nisan 2006 Dünya Kadınlar Günü’nde Pera Sanat Galerisi’nde Kadın Ressamların ve Heykeltıraşların eserlerinden oluşan serginin düzenlenmesi
3. 15.04.2006 tarihinde İngiltere’de London Metropolitan University’nin yürütücüsü olduğu Avrupa Birliği B tipi proje olan VOLICITY “Vocational Training for unemployed young people in creatives sectors” projesine ortak olunması
4. 29 Nisan 2006 tarihinde Dünya Dans Günü kapsamında Tango sanatçısı Julio & Veronique, Modern dans sanatçısı Devrim Soylar, Flamenco dans sanatçısı Pamela Cervantes ve Flamenco gitar sanatçısı Ilgaz Benekay ve öğrencilerinin gösterilerinden oluşan gösteri ve konserin İ.T.Ü/Mustafa Kemal Anfisi’nde gerçekleştirilmesi
5. 26.05.2006 tarihinde “Avrupa Deneyimi III” projesine katılacakların Pera Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri Melis Çoşkun, Lori Mangasar, Tuğba Yüksel, Mehmet Can Gürsoy ile Pera Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi Grafik (Görsel İletişim) bölümü öğrencileri İlker Zengin ve Enes Fatih Ersin olarak belirlenmesi
6. 29 Nisan – 02 Mart 2006 tarihinde “Avrupa Deneyimi III” projesinin Almanya hazırlık toplantısının gerçekleştirilmesi
7. 30 Nisan–02 Mayıs 2006 tarihinde Tango sanatçıları Julio & Veronique’nin tango workshop’unun Pera Dans Salonları’nda gerçekleştirilmesi
8. 03 Mayıs 2006 tarihinde Taksim Hill Otel’de TANGO MİLONGA GECESİ’nin düzenlenmesi
9. 06.05.2006 tarihinde VOLICITY projesi İstanbul toplantısının gerçekleştirilmesi
10. 28 Mayıs 2006 tarihinde Pera Güzel Sanatlar Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği “TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU”NUN Pera Çok Amaçlı Salon’da konser vermesi
11. 25 Haziran 2006 tarihinde Pera Güzel Sanatlar Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Geleneksel Pilav Günü etkinliklerini Jazz Konseri ve Türk Müziği Konseri eşliğinde Pera Teras’ta gerçekleştirilmesi
12. 26.06.2006 tarihinde İngiltere’de Stratford upon Avon College’in yürütücüsü olduğu Avrupa Birliği B tipi proje olan “QWVET: Quality Workplace Training for unemployed young people” projesine ortak olunması
13. 30 Haziran 2006 tarihinde Pera Güzel Sanatlar Mezunları’nın Resim Sergisi’nin Pera Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilmesi
14. 08 – 29 Ağustos 2006 tarihlerinde “Avrupa Deneyimi III” projesi kapsamında katılımcıların Almanya’ya giderek kültürel ve sanatsal aktivitelerde bulunması
15. 25.08.2006 tarihinde VOLICITY projesi test sürecine katılmak için gönüllü olacak gençlerin başvurulması için çağrıların yapılması
16. 14.11.2006 tarihinde VOLICITY projesi Berlin toplantısı gerçekleştirildi
17. 08.12.2006 tarihinde QWVET projesi İngiltere toplantısı gerçekleştirildi
18. 25.12.2006 tarihinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın, Leonardo da Vinci (LdV) Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programlarından yararlanmak üzere çeşitli sektörlerden proje hazırlayarak uygulamış kurumların elde ettikleri proje sonuçlarını yaygınlaştırmalarına destek sağlamak amacıyla Ankara’da düzenlediği toplantıya katılınması